Pages

19 september 2012

Pompoen Wafels!

Dit recept komt van een Amerikaanse web-site en is een interessant recept voor de herfst!  Je hoeft er ook de gember niet bij te doen, als je dat liever niet wilt, maar het geeft er wel een frisse touch aan.

180 g bloem
2 eieren
45 g bruine suiker
245 g pompoen (dit kan uit blik of van verse puree gemaakt)
350 ml melk
3 koffielepeltjes bakpoeder
1/2 koffielepeltje baking soda
1 koffielepel kaneel
1 koffielepel nootmuskaat
1 koffielepel gemalen gember
snuifje zout
60 gr boter (gesmolten en afgekoeld)

1. In de eerste kom, doe je alle droge ingredieten: bloem, bakpoeder, soda, kaneel, gember en zout
2. in de tweede doe je de eieren, suiker, pompoen, melk en boter
3. eerst roer je ze apart goed en eenmaal alles goed door elkaar is, breng je het samen in 1 kom
4. goed roeren
5. bakken in warm wafelijzer!

Leen

ps. Als het deeg wat te dik is, mag je er altijd wat melk bij doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten