600 gr zelfrijzende bloem
400 gr suiker
2 pakjes planta
4 zakjes vanille suiker
8 eieren (niet uit de koelkast)
1 potje verse room
1. boter smelten met suikers erbij en goed mixen
2. eieren en room luchtig kloppen
3. afwisselend het ene met het andere mengen tot alles goed homogeen is
Deze wafels blijven zeer lang mals en je kan ze ook invriezen zodat je altijd wat in huis hebt!
Pages
Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten