7 tot 9 eieren
wat gesmolten boter of margarine
1 liter melk
pakje gist
beetje suiker
Al vele jaren bak ik Brusselse wafels die toch altijd goed smaken. Ik ben een man en volg dan ook geen slaafs recept. Wat doe ik?
Eerst van 7 à 9 eieren de dooiers en het wit scheiden. Een belangrijk punt is, dat het eiwit zeer stijf geklopt wordt. Hiertoe gebruik ik twee speciale plastieken potten met handdraaiers, elk met de helft van het eiwit, zodat dit eiwit zeer stijf kan geklopt worden. In een keukenrobot ( Starmix ) meng ik eerst de eidooiers, wat gesmolten margarine ( of boter ), één liter melk en samen een mengsel van misschien een halve kilogram zelfrijzende bloem en maïszetmeel, waarin ook een pakje gist en eventueel wat suiker gevoegd wordt. De hoeveelheden neem ik zodat we een zachte brij hebben, die goed loopt. Als het goed gemengd is, dan doe ik de brij in een grote pot, opdat er nog voldoende plaats in zou zijn voor het geklopte eiwit. De pot van de keukenrobot is maar juist voldoende om de brij te bevatten. Dan wordt er met een klopper de eiwitsneeuw mee gemengd zodat we een zeer luchtig mengsel verkrijgen, en het wafelbakken kan beginnen. Opdat het zou vooruit gaan werk ik altijd met drie ijzers tegelijk.
Frans
Geen opmerkingen:
Een reactie posten