Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

28 maart 2012

Dunne Suikerwafels met Rum

500 gr bloem
250 gr bruine suiker
125 gr kristal suiker
250 gr boter
1 ei
2 lepels rum

1. roer de boter met de suikers zacht en schuimig
2. voeg het ei toe en roer alles goed
3. voeg de bloem en de rum toe en maak een glad deeg
4. vorm van het deeg bolletjes en bak deze in een fijn ijzer

Jakline

Geen opmerkingen: