1 kg bloem
0.5 liter water (plat of spuit)
1 liter melk
0,5 kg solo
5 eieren
4 pakjes vanillesuiker
2 pakjes gist (42 gr)
2 lepels suiker
1 lepel olie
1. Melk laten lauw worden en de boter in de melk laten smelten
2. het water bij het mengsel voegen (mag niet te warm worden)
3. de bloem in hoge kookpot doen en in het midden een kuiltje maken
4. hierin de suikers en eidooiers doen
5. giste in een beetje lauw water oplossen en eveneens bij de bloem voegen
6. melk, olie en water toevoegen en mixen
7. eiwit stijfkloppen met snuifje zout en met HOUTEN lepel onder mengen
8. kwartiertje laten rijzen, bedekt met handdoek op een tochtvrije plaats
9. eens roeren en terug laten rijzen tot deeg verdubbeld is
10. bakken in heet ijzer dat ingevet is!
Magda
Pages
Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten