4 zakjes vanillesuiker
4 eieren
1 liter spuitwater
1/4 liter melk
4 soeplepels bruine suiker
1/2 liter olie
1. doe de bloem in een kom
2. doe de eigelen er bij en de vanillesuiker
3. goed roeren en geleidelijk het spuitwater en de melk bijvoegen
4. bruine suiker in olie oplossen en bijvoegen
5. als alles goed gemengd is, opgeklopte eiwitten voorzichtig onderroeren
Oma Francine
2 opmerkingen:
Fantastisch recept, waarom splits je de eieren?
Kan je ook minder suiker gebruiken, welk van e 2 minder je?
Beste Sabine,
De eieren worden gesplitst omdat je het wint dan kunt opkloppen tot sneeuw, waardoor je veel lichtere wafels krijgt. Ik doe bijna in ALLE recepten minder suiker dan er origineel vermeld staat en zeker bij de warme wafels omdat je er toch altijd nog een topping op doet! Je moet best zelf wat proeven hoe zoet je ze graag hebt. Groetjes!
Een reactie posten