500 g bloem
15 g verse gist
1 dl lauw water
125 g basterdsuiker
4 eieren
200 g boter
snuifje zout
1. zeef de bloem
2. los de gist op in het lauwe water en meng het papje met een kwart van de bloem
3. laat dit rijzen tot het verdubbeld is in volume
4. voeg de rest van de bloem bij, het zout, suiker, losgeklopte eieren en de zachtgeroerde boter
5. kneed goed met de handen
6. verdeel het deeg in bolletjes
7. druk ze plat en laat ze nog 30 minuten op een bloem bestoven werkvlak rusten
8. bakken in wafelijzer met ruitjes van 4 X 7 of 6 X 10
Jakline
15 g verse gist
1 dl lauw water
125 g basterdsuiker
4 eieren
200 g boter
snuifje zout
1. zeef de bloem
2. los de gist op in het lauwe water en meng het papje met een kwart van de bloem
3. laat dit rijzen tot het verdubbeld is in volume
4. voeg de rest van de bloem bij, het zout, suiker, losgeklopte eieren en de zachtgeroerde boter
5. kneed goed met de handen
6. verdeel het deeg in bolletjes
7. druk ze plat en laat ze nog 30 minuten op een bloem bestoven werkvlak rusten
8. bakken in wafelijzer met ruitjes van 4 X 7 of 6 X 10
Jakline
Geen opmerkingen:
Een reactie posten