Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

9 mei 2012

Suiker Wafels

500 gr bloem
1/2 pakje bakpoeder
375 gr goede boter
375 gr suiker
5 pakjes vanillesuiker
5 eieren
1/2 tas melk

1. smelt de boter in een kookpot en voeg er de suiker en melk bij
2. breng het onder voortdurend kloppen aan de kook (op zacht vuur)
3. laat afkoelen
4. meng de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker doe het onder de rest
5. goed roeren tot een glad deeg
6. klop de eidooiers goed los en meng ze onder het deeg
7. klop de eiwitten stijf en meng ze er onder
8. laat het deeg een paar uur rusten
9. leg met koffielepel de hoopjes op wafelijzer
10. bak ze goudbruin en laat ze afkoelen op rooster

Jakline

Geen opmerkingen: