150 g suiker
150 g fondantchocolade
6 eieren
150 g zelfrijzende bloem
½ koffielepel bakpoeder
Ganache :
250 g fondantchocolade, 2 dl room en 50 g boter
Afwerking :
abrikozenconfituur
1. Klop boter en suiker luchtig.
2. Smelt de chocolade (150 g) au bain-marie en
meng hem onder de boter en suiker.
3. Voeg de dooiers 1 voor 1 toe en klop goed.
4. Doe er de gezeefde bloem met bakpoeder op,
daarop de stijfgeklopte eiwitten (met een snuifje zout) en schep alles voorzichtig onder elkaar.
5. Beboter een springvorm (ik gebruik een
krans), indien geen tefal, bekleed dan met bakpapier en bak een 35 minuten op
160°C (warmelucht).
6. Laat afkoelen en verdeel volgens de hoogte
in 2 of 3 lagen. Snij daarvoor een groef (in de zijkant) met een mes. Leg een
draad (stikzijde) in die groef, kruis de draad (neem het linkerstuk in je
rechter hand en het andere eindje in je linkerhand) en trek, zodat de taart
gesneden wordt. Leg open en smeer een
laagje abrikozenconfituur op het onderste deel.
7. Maak de ganache : kook de room, doe er van
het vuur de chocolade bij en smelt die al roerend in de warme room.
8. Voeg dan al roerend beetje bij beetje de
boter toe en de ganache begint te blinken.
9. Giet nu een laagje ganache op de met
confituur besmeerde onderkant en leg er het andere stuk op. 10. Indien je 3 lagen
hebt, doe dan hetzelfde op de tweede laag.
11. Hou genoeg ganache over om over te taart te
gieten (indien je maar 2 lagen hebt, heb je ruim genoeg).
12. Laat een beetje opstijven, zet ondertussen koffie,
snij dan de taart en geniet…
Karolien
Geen opmerkingen:
Een reactie posten