Ik heb dit recept net voor lunch gemaakt en het is echt wel heel lekker. Zowel de dochter als de man vonden het een origineel recept. Door de kastanjes krijg je precies zo'n opgepofte wafel en met wat bloemsuiker en de spekjes erop, is het echt af. Met dit recept had ik er ongeveer 6 in totaal.
240 gr bloem
2 soeplepels suiker
1 koffielepel bakpoeder
snuifje zout
240 ml melk
6 stukjes spek
een blikje kastanjes (het is wel stom natuurlijk dat je een blikje moet gebruiken als de kastanjes nu voor het rapen liggen in het bos. Ik ben daarom kastanjes gaan rapen (een beker vol) en heb die eerst gepeld en dan gekookt.
1. bak het spek tot het mooi bruin en krokant is en laat het afkoelen
2. doe de eieren en de melk in een kom en gebruik de mixer om goed door elkaar te roeren
3. doe er een klein koffielepeltje van het spekvet bij en meng goed
4. doe er langzaam de bloem, suiker, bakpoeder en zout bij en blijf goed mixen
5. doe nu de kastanjes erbij en mix deze goed mee
6. zorg dat je een glad deeg krijgt
7. bak ze in een heet wafelijzer
8. doe de spekjes op de wafel als je ze opdient!
Leen
240 gr bloem
2 soeplepels suiker
1 koffielepel bakpoeder
snuifje zout
240 ml melk
6 stukjes spek
een blikje kastanjes (het is wel stom natuurlijk dat je een blikje moet gebruiken als de kastanjes nu voor het rapen liggen in het bos. Ik ben daarom kastanjes gaan rapen (een beker vol) en heb die eerst gepeld en dan gekookt.
1. bak het spek tot het mooi bruin en krokant is en laat het afkoelen
2. doe de eieren en de melk in een kom en gebruik de mixer om goed door elkaar te roeren
3. doe er een klein koffielepeltje van het spekvet bij en meng goed
4. doe er langzaam de bloem, suiker, bakpoeder en zout bij en blijf goed mixen
5. doe nu de kastanjes erbij en mix deze goed mee
6. zorg dat je een glad deeg krijgt
7. bak ze in een heet wafelijzer
8. doe de spekjes op de wafel als je ze opdient!
Leen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten