300 gr bloem
50 gr boter
2 eieren
400 ml karnemelk
80 gr witte suiker
1 koffielepel bakpoeder
snuifje zout
1. Doe bloem, bakpoeder en suiker in een kom
2. doe er een voor een de eieren bij en roer goed
3. boter erbij
4. karnemelk langzaam onder roeren
5. zout erbij
6. bakken in pan
Deze American Pancakes, moet je eigenlijk in een speciale pan met kleine cirkels bakken omdat het een redelijk dik deeg is. Ik gebruik gewoon een grote pan en doe er kleine schepjes deeg in zodat ik 3-4 pannenkoekjes per keer kan bakken.
Je moet ze omdraaien zodra er wat luchtbelletjes ontstaan, want anders verbranden ze langs ene kant. Ze smaken het best met "maple syrup" (ahorn siroop), maar je kan er ook echte Belgische kandij siroop of gewone suiker op doen. In Amerika doen ze er zelfs boter op!
Leen
50 gr boter
2 eieren
400 ml karnemelk
80 gr witte suiker
1 koffielepel bakpoeder
snuifje zout
1. Doe bloem, bakpoeder en suiker in een kom
2. doe er een voor een de eieren bij en roer goed
3. boter erbij
4. karnemelk langzaam onder roeren
5. zout erbij
6. bakken in pan
Deze American Pancakes, moet je eigenlijk in een speciale pan met kleine cirkels bakken omdat het een redelijk dik deeg is. Ik gebruik gewoon een grote pan en doe er kleine schepjes deeg in zodat ik 3-4 pannenkoekjes per keer kan bakken.
Je moet ze omdraaien zodra er wat luchtbelletjes ontstaan, want anders verbranden ze langs ene kant. Ze smaken het best met "maple syrup" (ahorn siroop), maar je kan er ook echte Belgische kandij siroop of gewone suiker op doen. In Amerika doen ze er zelfs boter op!
Leen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten