Ik kreeg nog een leuk berichtje op het recept van de kerststronk/gateau:
Hallo,
Ik kreeg een gelijkaardig recept van mijn (inmiddels overleden schoonvader). Ik decoreer als volgt:
1. Op voorhand maak ik lichte pudding of een banketbakkersroom.
2. Op de helften giet ik (bananan-, kersen-, abricoos-) likeur (wordt later met hetzelfde fruit afgewerkt)
3. doe hierop een laag pudding en in het midden reeds een laagje fruit
4. de twee helften gaan op elkaar en de bovenkant wordt geprepareerd
5. opdat de taart zou mooi afgewerkt zijn, krijgt de zijkant een laagje (gesuikerde) slagroom
6. de taart wordt vervolgens op haar kant rondgedraaid in chocoladekorrels
7. toefjes slagroom vanboven maken het echt af
8. je kan dit ook in een rechthoek maken met 2 verschillende garneringen
9. als verjaardagstaart is dit echt een topper!
V-for all!
Hallo,
Ik kreeg een gelijkaardig recept van mijn (inmiddels overleden schoonvader). Ik decoreer als volgt:
1. Op voorhand maak ik lichte pudding of een banketbakkersroom.
2. Op de helften giet ik (bananan-, kersen-, abricoos-) likeur (wordt later met hetzelfde fruit afgewerkt)
3. doe hierop een laag pudding en in het midden reeds een laagje fruit
4. de twee helften gaan op elkaar en de bovenkant wordt geprepareerd
5. opdat de taart zou mooi afgewerkt zijn, krijgt de zijkant een laagje (gesuikerde) slagroom
6. de taart wordt vervolgens op haar kant rondgedraaid in chocoladekorrels
7. toefjes slagroom vanboven maken het echt af
8. je kan dit ook in een rechthoek maken met 2 verschillende garneringen
9. als verjaardagstaart is dit echt een topper!
V-for all!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten