Toen wij in Ethiopiƫ woonden, een paar jaar geleden, werden we door onze Nederlandse vrienden geitroduceerd in deze heerlijke traditie: oliebollen eten op oudejaar!
550 gr bloem
125 ml lauw water
2 zakjes gist
4 eetlepels gewone suiker
2 eieren
350 ml melk
appels in kleine stukken
frituurketel
poedersuiker voor decoratie
1. los de gist op in het water
2. meng in een grote kom de bloem, suiker en zout
3. voeg er een voor een de eieren aan toe
4. voeg het gistmengsel toe en de melk
5. klop tot een mooi geheel (mag met mixer)
6. laat het deeg voor minstens 1 uur rijzen op warme plaats
7. verhit je frituurketel (met olie) op tot ongeveer 175 graden
8. meng de appels door het deeg (mag ook zonder appels natuurlijk) en schep wat deeg met twee lepels in de hete olie
9. laat ze bakken totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 2 min per kant)
10. leg ze op keukenpapier om uit te lekken
11. bestrooi met bloemsuiker
Gelukkig Nieuwjaar!
Leen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten