Voor de kaas:
250 g platte kaas
1/4 l slagroom
250 g witte bastaardsuiker (dit is hele fijne witte suiker)
1 sinaasappel (uitpersen)
1 blikje gemengd fruit van 400 g
2 pakjes vanillesuiker
6 blaadjes gelatine
Voor de cake bodem:
200 g boter
200 g suiker
200 zelfrijzende bloem
3 eieren
Deel I: cake bodem maken:
1. klop boter met suiker
2. doe een voor een de eieren er onder
3. doe de bloem erbij
4. laat bakken op ongeveer 170C tot mooi geel
5. laat afkoelen
Deel II: kaas topping:
1. gelatine enkele minuten in koud water weken
2. klop slagroom
3. doe er de suikers bij
4. neem de kaas en doe er een beetje sinaasappelsap en wat fruit onder
5. neem de rest van het sap en maak het een beetje warm
6. doe hier de uitgeknepen gelatine blaadjes in
7. roer dit mengsel bij de kaas
8. doe er de slagroom onder
9. meng alles goed door elkaar
10. leg je cake op de bodem van je cakevorm en doe de rest bij in de bakvorm
11. laat het ongeveer 4 uur opstijven in de ijskast
12. versier je taart met de rest van het fruit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten