Vorige week maakte ik samen met mijn 12 jarige dochter wafels. Ze wou natuurlijk al veel zelf doen en toen besefte ik dat er bepaalde dingen zijn die zij echt nog niet kon weten. Vandaar dit stap-voor-stap recept voor kinderen! Het deeg maken kunnen ze zeker al wel, maar bij het bakken hebben ze toch nog hulp nodig van een volwassen persoon!!!!!!!
Wat heb je nodig? (zet deze dingen alvast op het aanrecht)
1. Weeg 500 gr bloem (dit is ½ van zo een pakje
bloem) en doe deze in de grote kom
Wat heb je nodig? (zet deze dingen alvast op het aanrecht)
500 gr gewone bloem
400 ml water
400 ml melk
2 pakjes vanillesuiker
50 gr verse gist (dat is zo een klein pakje)
200 gr gesmolten boter (margarine is ook goed)
maatbeker
weegschaaltje (voor voeding, NIET diegene waar je mama elke
dag gaat opstaan)
grote (GROTE) kom
kom voor in de microgolf
wafelijzer
klopper
vork en spatel om de wafels uit het wafelijzer te kunnen
halen
pollepel voor het deeg te scheppen
2. Neem je maatbeker en doe daar nu 400 ml melk in
3.
Zet deze maatbeker even in de micro (voor 30
seconden of zo) zodat de melk een beetje warm is – giet nu deze melk bij de
bloem en roer al maar een beetje
4.
Doe nu 400 ml LAUW water van de kraan in de
maatbeker en doe hier je blokje verse gist er in. Neem een vork en roer in je maatbeker zodat
de gist helemaal opgelost wordt. Laat
dit even aan de kant staan zodat de gist wat kan werken…(er komen bubbels in)
5.
Doe de boter in een pot en laat hem in de
microgolf smelten (ongeveer een minuutje) ofwel op een licht vuurtje op het
fornuis. Zie dat je alleen potten
gebruikt voor de microgolf die daar in mogen!!!!!!!!
6.
Doe de gesmolten boter nu bij de bloem en roer
alvast eens goed door.
7.
Neem je eieren en breek ze aan de kant van je
grote kom. Doe ze een voor een bij het
deeg en meng goed.
8.
Doe nu ook het water bij het deeg en roer goed.
9.
Zet het deeg op een warme plaats, met een
handdoek over en laat het voor minstens 15 minuten rijzen.
10. Nu mag je je wafelijzer opzetten (voorzichtig
want je kan je hard verbranden) . Als het goed warm is, kan je het beste een
borsteltje nemen met wat olie en je wafelijzer invetten, dus insmeren met olie of boter zodat je deeg niet gaat
plakken. Neem nu een grote lepel (voor
de soep of zo) en schep een beetje deeg op je wafelijzer. Doe het dicht en laat het voor een paar
minuten bakken (zoder te openen). Na een
minuut of twee, kan je eens voorzichtig kijken of het goed lukt. Als de wafels goud-geel zijn, mogen ze er
uit!
11. Versier
je wafels met bloemsuiker, fruit, slagroom, vanilleijs,…
12. Smakelijk!!!!!!
1 opmerking:
Deze recept trok op niks. Het was geen deeg, maar waterige stroop. In de ingredientenlijst staan er geen eieren op maar in de bereidingswijze opeens wel en ook geen vanillesuiker. Troep! Niet geloven.
Een reactie posten