350 g bloem
140 g boter
240 g parelsuiker
50 g gewone witte suiker
2 lepels melk
150 ml lauw water
40 g gist
4 ei - gelen
1. Meng de bloem, gewone suiker en de eidooiers in een kom
2. los de gist op in het water
3. voeg dit bij het deeg
4. kneed dit voor minstens 10 minuten
5. in een andere kom meng je de parelsuiker met de gesmolten boter
6. voeg dit bij het deeg en kneed tot een mooi geheel
7. maak balletjes van ongeveer 50 g en laat deze rijzen op een warme plaats (mag zelfs in oven op laagste stand)
8. bak de wafels in warm wafelijzer (best met grote rasters)
9. laat ze goed afkoelen want deze wafels eet je koud!
Met dit recept heb je ongeveer 20 wafels!
Vrolijk Pasen!
140 g boter
240 g parelsuiker
50 g gewone witte suiker
2 lepels melk
150 ml lauw water
40 g gist
4 ei - gelen
1. Meng de bloem, gewone suiker en de eidooiers in een kom
2. los de gist op in het water
3. voeg dit bij het deeg
4. kneed dit voor minstens 10 minuten
5. in een andere kom meng je de parelsuiker met de gesmolten boter
6. voeg dit bij het deeg en kneed tot een mooi geheel
7. maak balletjes van ongeveer 50 g en laat deze rijzen op een warme plaats (mag zelfs in oven op laagste stand)
8. bak de wafels in warm wafelijzer (best met grote rasters)
9. laat ze goed afkoelen want deze wafels eet je koud!
Met dit recept heb je ongeveer 20 wafels!
Vrolijk Pasen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten