500 gr bloem
300 gr gries suiker
400 gr solo (mag ook wel andere boter)
6 eieren
1/2 lepel natriumbicarbonaat of bak poeder
2 zakjes vanillesuiker
1/2 zakje vanillepoeder
snuifje zout
1. doe bloem, bakpoeder, suikers, vanillepoeder en zout in diepe kom
2. roer alles door elkaar en maak een kuiltje in het midden
3. smelt de boter, klop er een voor een de eieren door en giet dit dan langzaam in het kuiltje
4. roer alles tot een gladde massa
5. laat het deeg enkele uren rusten (zelfs ganse nacht)
Dit kan je onder het deeg doen voor je ze bakt:
fijngemalen nootjes, rozijntjes, sinaasappelzeste en/of citroenzeste, geraspte sinaasappelschil en/of geraspte citroen/limoenschil.
Deze wafels kan je zeker twee weken bewaren in goed gesloten doos.
Els
Pages
Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten