Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

27 februari 2012

Suikerwafels

500 gr bloem
15 gr gist
30 gr kristalsuiker
1 ei
1,5 dl volle melk
1,5 dl water
250 gr boter
snuifje zout
150 gr parelsuiker
1 kleine lepel kaneelpoeder

1. los de gist op in de melk
2. voeg de andere ingredienten toe
3. als laatst de gezeefde bloem en de parelsuiker
4. kneeg het deeg goed en laat 15 min. rusten

Lisette

Geen opmerkingen: