500 gr zelfrijzende bloem
250 gr bakboter
300 gr suiker
3 pakjes vanillesuiker
4 eieren
1,5 dl olie
1,5 dl melk
1. de bakboter op kamertemperatuur laten wacht worden en tot room roeren met de suikers
2. eidooiers toevoegen samen met de olie en de melk
3. roer goed
4. zeef de zelfrijzende bloem er over en roer tot een glad beslag
5. klop de eiwitten stijf en hef ze voorzichtig onder het deeg
Deze wafels kennen een groot succes bij de vrienden van Martine die in Amerika, Denemarken, Nederland, China, Australiƫ en Korea wonen!
Martine
Pages
Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten