500 gr bloem
6 eieren
400 ml water
400 ml melk
2 pakjes vanillesuiker
50 gr verse gist
200 gr gesmolten boter
1. Doe de bloem in een kom
2. verwarm de melk een beetje en doe die onder de bloem
3. laat de boter smelten en doe die ook onder de bloem, goed roeren
4. doe de gist in het lauwe water en laat even staan
5. doe de eigelen bij het deeg en roer ze er goed onder
6. klop het wit van de eieren tot sneeuw
7. doe het water nu ook onder het deeg en roer tot een mooi geheel
8. spatel de eiwitten er voorzichtig onder
9. laat minstens voor 15 min. rijzen
10. bak in heet wafelijzer
11. serveer met suiker en/of fruit en/of slagroom
Leen
6 eieren
400 ml water
400 ml melk
2 pakjes vanillesuiker
50 gr verse gist
200 gr gesmolten boter
1. Doe de bloem in een kom
2. verwarm de melk een beetje en doe die onder de bloem
3. laat de boter smelten en doe die ook onder de bloem, goed roeren
4. doe de gist in het lauwe water en laat even staan
5. doe de eigelen bij het deeg en roer ze er goed onder
6. klop het wit van de eieren tot sneeuw
7. doe het water nu ook onder het deeg en roer tot een mooi geheel
8. spatel de eiwitten er voorzichtig onder
9. laat minstens voor 15 min. rijzen
10. bak in heet wafelijzer
11. serveer met suiker en/of fruit en/of slagroom
Leen
2 opmerkingen:
voor hoeveel personen is dit?
Ik heb deze wafels al een paar keer gemaakt omdat ik echt van de smaak van verse gist hou. Wij eten er goed van met 4 personen en hebben er dan nog over voor de volgende dag (die doe ik dan in een toaster om op te warmen). Smakelijk! Leen
Een reactie posten