500 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
150 ml lauw water
1 glas witte wijn
2 eieren
150 gr geraspte kaas
1 ui (gefruit in beetje boter of olijf olie)
een paar dunne plakjes gerookt spek
zout en peper
kruiden keuze: peterselie, basilicum, paprikapoeder, lookpoeder
1. Doe de bloem in kom
2. voeg eieren er een voor een bij
3. lost de gist op in beetje lauw water en meng dit onder het deeg, klop tot een mooi deeg
4. laat rijzen voor een 1/2 uur
5. ondertussen kan je de ui wat bruin laten worden in boter of olijf olie
6. voeg de gewenste kruiden, de kaas en de ui bij het deeg laat nog eens rijzen
7. schep op je warme wafelijzer een beetje deeg met een dun stukje spek op een kant
8. lekker als lunch of als tussendoortje na stevige wandeling
Leen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten