500 gr bloem
1 ei
1.5 dl melk
1.5 dl water
250 gr boter
15 gr gist
1 koffielepel kaneel
1 soeplepel kristalsuiker
150 gr parelsuiker
1. los de gist op in de melk
2. voeg boter, ei, kaneel en gewone suiker toe
3. doe er de gezeefde bloem bij en het water - kneed goed tot een mooi deeg
4. doe er de grote stukken parelsuiker onder
5. laat minstens half uurtje rusten
6. bakken in warm wafelijzer!
1 ei
1.5 dl melk
1.5 dl water
250 gr boter
15 gr gist
1 koffielepel kaneel
1 soeplepel kristalsuiker
150 gr parelsuiker
1. los de gist op in de melk
2. voeg boter, ei, kaneel en gewone suiker toe
3. doe er de gezeefde bloem bij en het water - kneed goed tot een mooi deeg
4. doe er de grote stukken parelsuiker onder
5. laat minstens half uurtje rusten
6. bakken in warm wafelijzer!
6 opmerkingen:
Wat is de inhoud van een soeplepel? Kun je dit ook uitdrukken in gewicht?
Beste,
Mijn boek zegt dat 1 soeplepel parelsuiker tussen 7 en 10 gr kan zijn. De bedoeling van de soeplepel is dat je zelf wat kan kiezen hoe zoet je ze wilt... Hopelijk helpt dit! Smakelijk!
Leen
Ze zijn super fantastisch lekker! Net gemaakt voor een Amerikaanse vriendin en ze neemt het recept mee naar huis.
Tof om te horen!
Super, echt heel lekker! Kleine opmerking, je vergat aan te geven wanneer het water toegevoegd moet worden... Bedankt
Smakelijk allemaal!
Een reactie posten