1 kg bloem
8 lepels witte suiker
1 pakje vanille suiker
25 g verse gist
250 g boter
6 eieren
halve tas melk
stukjes chocolade naar smaak (je kan in de winkel bij het bakgrief soms stukjes chocolade vinden, speciaal om te bakken, maar ik neem meestal 1 a 2 repen melkchocolade en hak deze grof in stukken)
1. Los de gist op in de lauwe melk
2. doe de bloem in een kom en maak een kuiltje
3. giet de gist er in
4. doe er de eieren en de boter onder en kneed goed
5. doe de suiker er onder en kneed tot een mooi geheel
6. laat 1 uur rijzen
7. doe er de chocolade onder en maak worstjes van het deeg
8. bak in warm wafelijzer!
De chocolade smelt een beetje, maar als je niet al te kleine stukjes neemt, blijven er nog altijd stukken inzitten en dat maakt het een echte "Chocolate Chip Waffle!"
8 lepels witte suiker
1 pakje vanille suiker
25 g verse gist
250 g boter
6 eieren
halve tas melk
stukjes chocolade naar smaak (je kan in de winkel bij het bakgrief soms stukjes chocolade vinden, speciaal om te bakken, maar ik neem meestal 1 a 2 repen melkchocolade en hak deze grof in stukken)
1. Los de gist op in de lauwe melk
2. doe de bloem in een kom en maak een kuiltje
3. giet de gist er in
4. doe er de eieren en de boter onder en kneed goed
5. doe de suiker er onder en kneed tot een mooi geheel
6. laat 1 uur rijzen
7. doe er de chocolade onder en maak worstjes van het deeg
8. bak in warm wafelijzer!
De chocolade smelt een beetje, maar als je niet al te kleine stukjes neemt, blijven er nog altijd stukken inzitten en dat maakt het een echte "Chocolate Chip Waffle!"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten