Dit recept van "pumpkin bread" heb ik van een vriendin in Amerika. Het is eigenlijk een cake, maar met iets minder boter en suiker zodat ze het daar brood noemen! Het is wel lekker en met al de kruiden, geeft het een speciale smaak. Ook ruikt je keuken heerlijk naar herfst!
220 g bloem
110 g boter
1 1/2 koffielepel bakpoeder
snuifje zout
1 koffielepel kaneel
1/2 koffielepel nootmuskaat
200 g witte suiker
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
ongeveer 500 g pompoen
160 ml melk (kan ook met karnemelk)
1. Doe de in stukken gesneden pompoen in een pot met wat boter en laat het op stil vuur garen
2. mix de pompoen totdat je geen stukjes meer hebt en laat afkoelen
3. doe de bloem, het bakpoeder, kaneel, vanillesuiker, zout en nootmuskaat in een kom
4. doe de boter met de suiker in een ander kom en klop met de mixer totdat het wit ziet
5. klop er nu een voor een de eieren onder en dan voorzichtig de bloem met de andere dingen
6. klop tot een mooi geheel en doe er dan de (afgekoelde!) pompoen onder
7. bak dit voor ongeveer een uurtje in een oven van 180 C.
Je kan er als hij afgekoeld is pompoen pitten op leggen, of gewoon zo serveren!
220 g bloem
110 g boter
1 1/2 koffielepel bakpoeder
snuifje zout
1 koffielepel kaneel
1/2 koffielepel nootmuskaat
200 g witte suiker
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
ongeveer 500 g pompoen
160 ml melk (kan ook met karnemelk)
1. Doe de in stukken gesneden pompoen in een pot met wat boter en laat het op stil vuur garen
2. mix de pompoen totdat je geen stukjes meer hebt en laat afkoelen
3. doe de bloem, het bakpoeder, kaneel, vanillesuiker, zout en nootmuskaat in een kom
4. doe de boter met de suiker in een ander kom en klop met de mixer totdat het wit ziet
5. klop er nu een voor een de eieren onder en dan voorzichtig de bloem met de andere dingen
6. klop tot een mooi geheel en doe er dan de (afgekoelde!) pompoen onder
7. bak dit voor ongeveer een uurtje in een oven van 180 C.
Je kan er als hij afgekoeld is pompoen pitten op leggen, of gewoon zo serveren!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten