Kan ik in de wafel recepten suiker vervangen door Stevia? Wat moet je weten?
Stevia is een suikervervanger en 300 keer zoeter dan gewone suiker.
100 gr suiker = 10 g Stevia.
1 lepel suiker = 1 lepel stevia (in volume)
Mijn ervaring is dat je met wafel recepten echt wel wat kunt "spelen" en dus gebruik ik sowieso altijd minder vetstof EN minder suiker dan er geschreven staat ... ze zijn nog altijd even lekker! Ik zou dus bij elk recept met suiker de omzetting doen naar stevia (kijk hierboven) maar altijd aanpassen aan eigen smaak. Je kan er ook nog altijd meer suiker (of andere zoetstof) boven op doen, maar je kan je zoetstof niet meer uit het deeg halen!
Ook zou Stevia de smaak van het recept wat veranderen. Als je het niet meer lekker vindt, probeer dan zeker eens een andere suikervervanger!
Happy waffle-dieting!
Stevia is een suikervervanger en 300 keer zoeter dan gewone suiker.
100 gr suiker = 10 g Stevia.
1 lepel suiker = 1 lepel stevia (in volume)
Mijn ervaring is dat je met wafel recepten echt wel wat kunt "spelen" en dus gebruik ik sowieso altijd minder vetstof EN minder suiker dan er geschreven staat ... ze zijn nog altijd even lekker! Ik zou dus bij elk recept met suiker de omzetting doen naar stevia (kijk hierboven) maar altijd aanpassen aan eigen smaak. Je kan er ook nog altijd meer suiker (of andere zoetstof) boven op doen, maar je kan je zoetstof niet meer uit het deeg halen!
Ook zou Stevia de smaak van het recept wat veranderen. Als je het niet meer lekker vindt, probeer dan zeker eens een andere suikervervanger!
Happy waffle-dieting!
1 opmerking:
bedankt voor de info,
en je moet de smaak van stevia wel gewoon worden
Een reactie posten