500 g bloem
6 eieren
450 ml spuitwater
beetje lauw water van de kraan (voor de gist)
300 ml melk
2 zakjes vanillesuiker
50 g verse gist
200 g gesmolten boter
1. Doe de bloem in een kom
2. verwarm de melk een beetje en doe die onder de bloem
3. laat de boter smelten en doe die ook onder de bloem, roer goed
4. laat de gist in een beetje lauw water oplossen totdat je bubbels krijgt
5. doe de eigelen bij het deeg en roer ze er goed onder
6. klop het wit van de eieren tot sneeuw
7. doe nu het water met de gist erbij en daarna het spuitwater
8. spatel de eiwitten er voorzichtig onder
9. laat minstens rijzen tot het omhoog komt en klop er dan eens met een klopper in zodat het weer zakt
10. daarna laat je het nog eens flink naar omhoog komen (zeker 15 min.)
11. bak in heet wafelijzer
12. serveer met bloemsuiker, aardbeien en slagroom!
Smakelijk!
6 eieren
450 ml spuitwater
beetje lauw water van de kraan (voor de gist)
300 ml melk
2 zakjes vanillesuiker
50 g verse gist
200 g gesmolten boter
1. Doe de bloem in een kom
2. verwarm de melk een beetje en doe die onder de bloem
3. laat de boter smelten en doe die ook onder de bloem, roer goed
4. laat de gist in een beetje lauw water oplossen totdat je bubbels krijgt
5. doe de eigelen bij het deeg en roer ze er goed onder
6. klop het wit van de eieren tot sneeuw
7. doe nu het water met de gist erbij en daarna het spuitwater
8. spatel de eiwitten er voorzichtig onder
9. laat minstens rijzen tot het omhoog komt en klop er dan eens met een klopper in zodat het weer zakt
10. daarna laat je het nog eens flink naar omhoog komen (zeker 15 min.)
11. bak in heet wafelijzer
12. serveer met bloemsuiker, aardbeien en slagroom!
Smakelijk!
2 opmerkingen:
Is dit een recept voor Brusselse wafels?
Het spuitwater moet kamertemperatuur zijn dus niet rechtstreeks van de frigo.
Het is een Brusselse wafel recept.
Een reactie posten