500 g bloem (patisserie)
300 g suiker
400 g boter
1/2 koffielepel bakpoeder
1 eetlepel vanillepudding poeder
6 eieren
snuifje zout
1. Laat de boter smelten in een pot op een laag vuur
2. In een andere kom meng je de bloem en de suiker
3. doe bij deze droge ingrediƫnten de vanillepudding en het bakpoeder bij
4. meng alles goed door elkaar
5. breek de eieren een voor een in de kom tot je een egaal beslag krijgt
6. doe de gesmolten boter erbij en blijf goed kloppen (je kan ook elektronische klopper gebruiken of zelfs met keukenrobot)
7. doe het zout erbij
8. zet het deeg minstens 1 uur in de ijskast
9. bak ze in een heet wafelijzer, liefst met niet te grote gaten.
10. laat ze afkoelen op een rooster
11. bewaar ze in een afgesloten koekentrommel.
300 g suiker
400 g boter
1/2 koffielepel bakpoeder
1 eetlepel vanillepudding poeder
6 eieren
snuifje zout
1. Laat de boter smelten in een pot op een laag vuur
2. In een andere kom meng je de bloem en de suiker
3. doe bij deze droge ingrediƫnten de vanillepudding en het bakpoeder bij
4. meng alles goed door elkaar
5. breek de eieren een voor een in de kom tot je een egaal beslag krijgt
6. doe de gesmolten boter erbij en blijf goed kloppen (je kan ook elektronische klopper gebruiken of zelfs met keukenrobot)
7. doe het zout erbij
8. zet het deeg minstens 1 uur in de ijskast
9. bak ze in een heet wafelijzer, liefst met niet te grote gaten.
10. laat ze afkoelen op een rooster
11. bewaar ze in een afgesloten koekentrommel.
2 opmerkingen:
Dit recept maak je het beste met een keukenrobot!
Je kan zeker ook minder boter gebruiken!
Een reactie posten