Voor Halloween maak ik eens smoutebollen!
500 gr bloem
2 grote lepels suiker
30 gr verse gist (ik heb eens in de woestijn gewoond in Mali en als ik daar geen gist had, gebruikte ik bier in de plaats...dat werkte ook!)
2 eieren
5 dl melk
frituurolie
snuifje zout
1. melk warm maken (niet koken) op zacht vuur
2. eieren splitsen en wit tot sneeuw kloppen
3. los gist in beetje van melk op en doe daar ook de suiker onder
4. de rest van de melk doe je bij de bloem en klop je tot je een mooi deeg krijgt
5. doe nu de opgeloste gist erbij en de eidooiers en klop weer zorgvuldig
6. het snuifje zout er onder
7. als laatste voorzichtig het wit van ei onder spatelen zodat je een heel luchtig deeg krijgt
8. laat het ongeveer 15 minuten op warme plaats rijzen
9. neem je beslag nu met 2 lepels uit de kom en doe het in het warme frituurvet
10. zorg ervoor dat je er niet te veel tegelijk doet want dan bakken ze niet goed
11. serveer met bloemsuiker!
Leen
500 gr bloem
2 grote lepels suiker
30 gr verse gist (ik heb eens in de woestijn gewoond in Mali en als ik daar geen gist had, gebruikte ik bier in de plaats...dat werkte ook!)
2 eieren
5 dl melk
frituurolie
snuifje zout
1. melk warm maken (niet koken) op zacht vuur
2. eieren splitsen en wit tot sneeuw kloppen
3. los gist in beetje van melk op en doe daar ook de suiker onder
4. de rest van de melk doe je bij de bloem en klop je tot je een mooi deeg krijgt
5. doe nu de opgeloste gist erbij en de eidooiers en klop weer zorgvuldig
6. het snuifje zout er onder
7. als laatste voorzichtig het wit van ei onder spatelen zodat je een heel luchtig deeg krijgt
8. laat het ongeveer 15 minuten op warme plaats rijzen
9. neem je beslag nu met 2 lepels uit de kom en doe het in het warme frituurvet
10. zorg ervoor dat je er niet te veel tegelijk doet want dan bakken ze niet goed
11. serveer met bloemsuiker!
Leen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten