500 gr bloem
160 ml water
10 gr gedroogde gist
2 eieren
1 glas witte wijn
8 eetlepels olijfolie
150 gr (geraspte kaas)
2 uien
beetje spekjes
voor afwerking naar keuze: zout en peper, peterselie, basilicum, paprika
1. doe bloem in een kom en klop er een voor een de eieren onder
2. doe de olie erbij en het glas witte wijn
3. los de gist op in een beetje water en voeg die er ook bij
4. doe er langzaam de rest van het water bij zodat je een gaaf deeg krijgt
5. dit laat je rijzen (ongeveer 30 min.)
6. snij de uien in kleine stukjes en laat hem een beetje "bruinen" in boter
7. bak de spekjes een beetje aan en zet ze opzij
9. voeg nu de kaas, de uien en de kruiden naar keuze bij het deeg
10. bak dit in een heet wafelijzer
11. serveer met een frisse salade en de spekjes op de wafel!
Leen
160 ml water
10 gr gedroogde gist
2 eieren
1 glas witte wijn
8 eetlepels olijfolie
150 gr (geraspte kaas)
2 uien
beetje spekjes
voor afwerking naar keuze: zout en peper, peterselie, basilicum, paprika
1. doe bloem in een kom en klop er een voor een de eieren onder
2. doe de olie erbij en het glas witte wijn
3. los de gist op in een beetje water en voeg die er ook bij
4. doe er langzaam de rest van het water bij zodat je een gaaf deeg krijgt
5. dit laat je rijzen (ongeveer 30 min.)
6. snij de uien in kleine stukjes en laat hem een beetje "bruinen" in boter
7. bak de spekjes een beetje aan en zet ze opzij
9. voeg nu de kaas, de uien en de kruiden naar keuze bij het deeg
10. bak dit in een heet wafelijzer
11. serveer met een frisse salade en de spekjes op de wafel!
Leen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten