Dit recept komt van een bakker die lang geleden over ons woonde. Wij bakken hem elk jaar en mensen zijn altijd verbaasd hoe licht en lekker hij is.
4 eieren
200 g gewone witte suiker
1 koffielepel bakpoeder
50 g maizena
50 g aardappelbloem
60 g gewone bloem
1. Doe de eieren en de suiker in een pot op ZEER laag vuur en klop met de mixer totdat het 3x het volume heeft
2. neem de pot van het vuur en roer het bakpoeder er onder
3. zift de bloem erbij en de maizena
4. giet in een ronde of lange ingevette springvorm
5. bak voor 20 a 25 minuten op 170 C
Als hij is afgekoeld, smeer je hem in met ZElFGEKLOPTE slagroom. In het midden doe je een beetje Cognac of Grand Marnier (naar smaak). Versier met fruit of allerlei andere kerstmis spulletjes!
Vrolijk Kerstfeest!
Leen
4 eieren
200 g gewone witte suiker
1 koffielepel bakpoeder
50 g maizena
50 g aardappelbloem
60 g gewone bloem
1. Doe de eieren en de suiker in een pot op ZEER laag vuur en klop met de mixer totdat het 3x het volume heeft
2. neem de pot van het vuur en roer het bakpoeder er onder
3. zift de bloem erbij en de maizena
4. giet in een ronde of lange ingevette springvorm
5. bak voor 20 a 25 minuten op 170 C
Als hij is afgekoeld, smeer je hem in met ZElFGEKLOPTE slagroom. In het midden doe je een beetje Cognac of Grand Marnier (naar smaak). Versier met fruit of allerlei andere kerstmis spulletjes!
Vrolijk Kerstfeest!
Leen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten