Dit recept werd gebruikt om het overschot aan eieren te verwerken.
Het zijn prima bewaarwafels
1kg bloem
800g (solo) boter
1kg fijne suiker
10 tot 20 eieren
1 zakje bakpoeder (hoeft niet, maar dan zijn wafels luchtiger)
1. Neem een grote kookpot voor het deeg, smelt hierin al de boter tot ze juist volledig vloeibaar is (niet heet) en zet het vuur uit
2. meng met een houten lepel de suiker er onder
2. voeg eidooiers en tot slot bloem aan toe
3. meng stijfgeklopte eiwitten er onder
Dit is voor ongeveer 50 wafels (als je 20 eieren neemt)
Diane
Pages
Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!