Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

5 april 2013

Wafels met Cakemeel!

250 g cakemeel  (dit is kant en klaar verkrijgbaar en is eigenlijk een combinatie van zeer fijn gemalen bloem en bakpoeder met smaakversterkers zoals zout, citroen, vanille enzo...  Doordat het zo fijn gemalen is, krijg je een luchtigere wafel)

4 zakjes vanille suiker
scheutje rum
250 g boter
250 g witte suiker
5 eieren

1. Laat de boter op kamertemperatuur komen en ga er dan met de mixer door
2. doe de suiker, vanille suiker en de rum erbij
3. mix de eieren er een voor een door en roer goed
4. doe er nu stilletjes het cakemeel door en roer tot een mooi deeg
5. bakken in een wafelijzer met diepe groeven2 opmerkingen:

Sneeuwwitje zei

ik wil dit recept wel eens proberen. in de werkwijze is sprake van boter, maar in de lijst van de ingredi├źnten niet. Hoeveel boter moet ik gebruiken?

mvg

Leen zei

Sorry dat ik je reactie zo laat gezien heb...ik was een paar dagen weg! Ik heb het even opgezocht en het is 250 g boter... Laat ons weten hoe ze smaken!