Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

12 april 2012

4/4 wafels

500 gr bloem
500 gr fijne suiker
500 gr boter
8 eieren

1. Zeef de bloem
2. doe de suiker en de eidooiers erbij
3. voeg de gesmolten boter erbij en roer goed
4. klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het deeg
5. laat het een uurtje rusten
6. bakken in heet wafelijzer

Jakline

Geen opmerkingen: