Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

14 april 2012

Warme wafels met echte vanille

500 gr gewone bloem
500 ml melk
5 eieren
300 gr boter
35 ml lauw water
25 gr verse gist
2 vanillestokjes
10 gr vanillesuiker
snuifje zout

1. Doe de bloem in een kom en voeg de melk en eieren toe
2. meng alles goed tot een homogeen geheel
3. los de gist op in het water en giet dit bij het deeg
4. goed roeren
5. smelt de boter en giet dit ook bij het deeg
6. snij de vanillestokjes open en schraap er de vanille uit
7. doe dit samen met de suiker en het zout bij het deeg en roer alles goed
8. leg een handdoek over de kom en laat rijzen in een oven van 45 graden voor 20 a 30 minuten
9. bakken in warm ijzer!

Sonja

Geen opmerkingen: