Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

15 april 2012

Fruitwafels


2 eieren
1 appel geraspt 
60 gr rozijnen
100 gr melkpoeder
80 gr havermout (dat je weekt een beetje water zodat ze onder staan en dus niet te veel) 
3 eetlepels bloem
1 +1/2 lepel margarine (planta) gesmolten
wat zoetstof naar smaak

1. Alles goed bij elkaar mengen
2. even laten rusten
3. bakken


Maurice

Geen opmerkingen: