
400 gr boter
50 gr witte suiker
4 eieren
2 pakjes vanillesuiker
500 gr bloem
snuifje zout
2 koffielepeltjes bakpoeder
ongeveer 150 gr stukjes chocolade
1. boter zacht maken met vork (niet op vuur)
2. suiker erbij
3. goed roeren en eieren erbij
4. bloem bijvoegen, bakpoeder
5. goed roeren en wanneer het een glad deeg is, doe je er voorzichtig de chocolade onder
6. bakken in de oven op ongeveer 190 C. voor minstens 10 minuten of goud-geel-bruin
Aangezien ik hier in de VS geen lekkere Belgische chocolade chips kan vinden, neem ik gewoon Cote d'or (meegebracht van Belgie) en snij dit in zeer kleine stukjes. Ik weet zeker dat je in Belgie chocolade kunt vinden dat in dit soort gerechten gebruikt wordt. Maar deze zijn ook HEEL lekker omdat de chocolade een klein beetje smelt....
Soms doe ik er ook een beetje walnoten (in kleine stukjes) bij...
Wat je ook moet weten is dat Amerikanen extra veel suiker gebruiken en het dikwijls voor ons TE zoet is...ik doe er daarom wat minder suiker in....
Leen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten