Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

10 februari 2012

Bewaarwafels van Caroline

500 gr bloem
400 gr fijne suiker
6 pakjes vanillesuiker
500 gr solo
7 eieren
1/4 bakpoeder
1/2 tas lauwe melk
1 snuifje zout

1. boter smelten
2. suiker en vanillesuiker bijdoen
3. gezeefde bloem in een keer toevoegen
4. eiren van de eidooiers scheiden
5. eidooiers toevoegen
6. eiwit stijfkloppen en toevoegen
7. bakpoeder in de lauwe melk oplossen en bij de rest doen


Geen opmerkingen: