Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

28 februari 2012

Chocoladeschuim

500 gr chocolade (half fondant, half melk chocolade)
1 ei
1 lepel fijne suiker
stukje boter

1. Chocolade laten smelten in een heetwaterbad (in microgolf mag ook)
2. suiker en eidooier erbij
3. goed roeren, steeds in dezelfde richting
4. het tot sneeuw geklopte eiwit en het stukje boter er onder mengen
5. een nacht in de koelkast laten staan
6. Je kan het versieren met slagroom of koekjes, maar zonder is ook heel lekker

Arlette

Geen opmerkingen: