Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

21 februari 2012

Karnemelk wafeltjes van Belgische oma getrouwd met Italiaan

1/2 kg bloem
1 fles karnemelk
2 pakjes vanillesuiker
1 koffielepel bicarbonaat
150 gr boter (of olie)
2 eieren

1. melk, vanillesuiker, maagzout, boter, eidooiers goed mengen
2. bloem erbij
3. voorzichtig opgeklopte eiwit er onder roeren

Noella


1 opmerking:

Leen zei

Beste Noella,
Ik was zeer benieuwd naar wafels met karnemelk. Ik dacht dat ze zuur zouden proeven en extra calorieën zouden bevatten. Maar ze waren zeer lekker en helemaal niet zuur. Karnemelk is ook geen extra energiebom want het wordt gemaakt met magere melk waar men bacteriën aan toevoegt. Hierdoor moet je niet zo veel vetstof gebruiken en proeven ze toch heel lekker!