Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

13 februari 2012

Vanillewafels van Maurice

1 kg bloem
1 kg suiker
1 kg boter (planta of goeie boter)
2 pakjes vanille suiker
2 pakjes bakpoeder
de kern van een doorgesneden vanille stokje
12 eieren
1 tas melk

1. de gesmolten boter met de suiker goed luchtig kloppen met een kenwood of kloppermixer
2. afwisselend wat bloem en eieren erbij doen en de suiker en bakpoeder
3. de melk laten warm worden met het vanille stokje en afkoelen
4. als alles goed gemengd is, de melk erbij doen
5. een nacht laten rusten want dan is het deeg stijver en gemakkelijker om te bakken

Geen opmerkingen: