Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

5 maart 2012

Familierecept voor Nieuwjaarslukjes

Voor deze fijne wafeltjes heb je nodig:

500 tot 700 gr bloem
2 pakjes vanillesuiker
450 gr echte boter en smout
6 eieren

1. De vetmassa zacht laten worden (niet vloeibaar)
2. suiker en bloem mengen en eigelen toevoegen
3. eiwitten stijfkloppen en voorzichtig ondermengen

Een nacht laten staan op koude plaats
Bolletjes vormen en bakken!

Voor Nieuwjaar werd een glas rum toegevoegd van 80C

Anne



Geen opmerkingen: