Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

27 maart 2012

"Gezonde" wafeltjes van onze oma!

1 kg gewone bloem of grove bloem (je kan ook 1/2 van elk doen)
250 gr margarine
1 lepel olie
300 gr witte suiker
1 lepel bruine suiker
1 pakje vanille suiker
25 gr verse gist
3 eieren
200 gr rozijnen

1. boter smelten
2. gist in lauw water oplossen
3. suiker bijdoen
4. eieren helemaal erbij
5. bloem toevoegen en goed mengen
6. 20 minuten laten rijzen met doek er over
7. balletjes of worstjes rollen en bakken

Oma Francine

Geen opmerkingen: