Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

20 maart 2012

Vanillewafels van Chloe

1 kg zelfrijzende bloem
10 eieren
600 gr suiker
300 gr vanille pudding bloem
3 pakjes vanille suiker
600 gr boter
snuifje zout

1. Boter smelten, eieren (met mixer) kloppen
2. bloem, suiker, vanille suiker, zout en vanillebloem mengen
3. gemixte eieren onder vorige massa mengen
4. gesmolten boter erbij
5. kleine bolletjes rollen of ijsschep gebruiken
6. bakken!

Lekker met kandij siroop, bloemsuiker of slagroom.  Koud zijn ze ook nog lekker!

Magda



Geen opmerkingen: