Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

25 mei 2012

Wafels op grootmoeders wijze

375 gr bloem
300 gr gries suiker
6 eieren
180 gr gesmolten boter
1 zakje vanillesuiker
5 cl rum
mespuntje zout

1. klop het wit van ei stijf tot sneeu, samen met zout
2. klop de eidooiers met de suiker tot een bleek mengsel
3. verwerk er met een HOUTEN lepel de gesmolten boter in
4. voeg er afwisselend een eetlepel bloem en een eetlepel stijfgeklopt eiwit bij
5. op het einde het zakje vanillesuiker en de rum
6. bakken in warm wafelijzer!

Jakline

Geen opmerkingen: