Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

16 januari 2013

Amerikaanse "Peanut Butter" cookies

350 gr crunchy (=met stukjes) pindakaas
180 gr bruine suiker
120 gr zachte boter
1 ei
180 gr bloem
1 koffielepel bakpoeder

1. Zet je oven op 175C
2. doe de bloem in een kom, samen met het bakpoeder en zet deze opzij
3. in ander kom roer je de pindakaas, suiker en boter samen tot een mooi geheel
4. voeg er langzaam de bloem aan toe en roer tot een glad deeg
5. met een lepel, neem je het deeg en rol je balletjes
6. leg deze op een plaat met bakpapier en druk ze dan wat plat met een vork (je kan ook figuurtjes maken)
7. bak de koekjes voor 18 tot 22 minuten of wel tot ze licht geel, bruin zijn (je kan ze best eens omdraaien na 10 min of zo)
8. laat ze afkoelen en je kan ze voor een week bewaren in een goed gesloten container!

Leen

Geen opmerkingen: