Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

4 januari 2013

(Light) Wafels met zoetmiddel

250 gr voltarwe bloem
75 gr margarine
1 ei
zoetmiddel
1 grote lepel water
30 gr amandelpoeder
appelschijfjes

1. maak boter zacht met vork
2. los zoetmiddel op in het water
3. doe het ei, het water en de bloem bij de boter
4. roer tot een mooi geheel
5. voeg het amandelpoeder erbij
6. meng de appelschijfjes er onder
7. verdeel het deeg in bolletjes
8. bak in heet wafelijzer

Leen


Geen opmerkingen: