Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

25 augustus 2013

Wafels met Stevia poeder!

300 g meel (je kan verschillende combinaties proberen: bloem, maismeel, bruine teff en rijstmeel)
100 g vloeibare boter
8 g stevia poeder
1 zakje bakpoeder
2 eieren
1/2 liter melk
snuifje zout

1. Meng het meel met het bakpoeder, stevia en zout
2. maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren en boter toe
3. mixen
4. tijdens het mixen de melk langzaam toevoegen
5. laat het beslag een uur rusten
6. bak je wafels voor ongeveer 4 minuten in een warm wafelijzer!


Ik heb deze wafels nog niet zelf geprobeerd, maar heb ze op deze site gevonden:
Bron=http://www.coeliakieforum.nl

Geen opmerkingen: