Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

17 januari 2014

Dieet Wafel met Kwark

Ben je op je eten aan het letten na de feestdagen, maar heb je toch nog zin in een wafel?  Dan is dit recept ideaal want er zit dus GEEN vetstof in!

225g kwark
225g magere yoghurt
3 eieren
1 koffielepel vanille
100 g witte bloem
80 g tarwe bloem
1 soeplepel witte suiker
snuifje zout

1. Doe de kwark, yoghurt en suiker samen in een kom
2. klop er de eieren onder
3. doe er voorzichtig de bloem onder en het zout
4. bak ze in een warm wafelijzer
5. als ze een beetje blijven plakken aan je wafelijzer, gebruik dan een low-fat vetstof om het wat in te smeren!

Smakelijk!

1 opmerking:

torfs.gilbert allemaal foto's zei

zal blijkbaar lekker zijn, maar kan men deze ook klaar maken met stevia suker en wat is dan de hoeveelheid!