Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

9 februari 2014

Chocolade Wafels voor Valentijn!

150 g bloem
3 koffielepels bakpoeder
6 soeplepels ongezoete cacao
100 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
50 g boter
240 ml melk
snuifje zout

1. Doe de bloem, de bakpoeder, de suiker, de cacao en het zout in een kom en zet even apart
2. In een andere kom roer je de boter samen met de suiker tot een mooi geheel
3. doe de eigelen erbij en klop het wit van de eieren stijf
4. doe de melk erbij en doe dit nu allemaal bij de andere kom, klop tot een mooi geheel
5. doe er de eiwitten voorzichtig onder
6. bak ze in warm wafelijzer en doe er suiker, boter of je favoriete topping op!


Geen opmerkingen: