Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

10 maart 2014

Gezonde Wafel!

120 g volkoren bloem
120 g gewone bloem
1 theelepel aardappelzetmeel
1/2 theelepel bakpoeder
330 ml melk
1 eetlepel azijn
2 eetlepels honing
een beetje vanille extract
snuifje zout
stukjes appel

1. Doe de bloem in een kom, samen met het bakpoeder en het zetmeel
2. doe de melk apart en roer er de honing, vanille en azijn door
3. giet ze nu bij de bloem en roer tot een mooi geheel
4. doe de appeltjes er goed onder en laat het deeg eventjes rusten
5. bak de wafels in een heet wafelijzer tot ze mooi goudgeel zijn

Smakelijk!


Geen opmerkingen: